9:00 - 18:00
Седем дни в седмицата
Гривна със син възел
Кожана морска гривна черна
Кожена гривна в син цвят
Ново Кожена гривна синя със златна ключалка
Попадение Кожени двойки гривни
Морска гривна бежово със синьо и бяло
Морска гривна с узлом: червен, синий, бял
Морска гривна синя с бежов акцент
Морска гривна синя с бежов конец
Морска гривна синя с жълто
Морска гривна със синьо-бял акцент
Морска гривна със синьо-бял акцент
Попадение Сдвоени трицветни гривни: червено, синьо, бяло
Синя кожена гривна с бял конец
Тънка кожена гривна черна
Черна кожена гривна със златни акценти

Мъжки морски гривни

Ако по-рано гривната на ръката на мъжа се смяташе за нещо необичайно и дори странно, сега мъжките гривни са сред редицата много популярни аксесоари. Поръчват се за подарък или да поглезите любим човек. През последните 10 години интересът и продажбите на мъжки гривни с морска тематика рязко нараснаха. Подаряват се не просто като украшение на ръката, а със символично значение.

Какъв е скритият подтекст и защо има толкова голямо търсене на един на пръв поглед прост продукт? Прочетете до края и ще научите много интересни неща. Освен това може дори да искате да купите на себе си или на гаджето/мъжа си гривна в морски стил.

Защо трябва да си купите мъжка морска гривна?

Чудили ли сте се някога за произхода на украшенията? Ако се върнете към времето на първобитните хора, не всеки е имал право да ги носи. Само онези, които са показали храброст при лов или за други важни заслуги. Старейшините ги давали само на мъже. Това може да е рог от убито животно, кожен колан, който служи за защита при нараняване от животно, или кожена гривна. Смятало се, че те защитават собственика си от зли духове и му дават сила.

С течение на времето бижута като амулети и талисмани са носени от почти всички. И колкото повече гривни има на ръката на човек, толкова повече той е защитен от зли очи и други зли духове.

С внезапното идване на съвременната цивилизация мнозинството изоставиха старите аксесоари и ги замениха с часовници и джаджи. Само такива вечни амулети като кръстове за врата и други предмети на религиозна тематика, червени конци и някои гривни за мъже, включително морски, останаха актуални.

Ще говорим за тяхното значение по-подробно.

Какво означават мъжките гривни в морски стил

На първо място, трябва да разгледаме детайлите на морската гривна за мъже. По принцип това е котва, лък, щурвал на кораб, морски възел.

  • Котвата е най-силният амулет. По-рано съпругите давали гривни с котва на своите съпрузи - моряци, за да се върнат у дома живи и здрави. Сега котвата е често срещан символ на връщане у дома и късмет. Някои котви са символ на мистерията на брака и мира в семейния живот. Ето защо любителите често поръчват сдвоени гривни с котва. Много е трудно да се намерят такива бижута и те да подхождат на всички стилове облекло. За да направи универсален амулет, екипът на онлайн магазина Mistone.ua добави етикет с котва към всеки аксесоар.
  • Подковата не носи мистериозно значение. Но изглежда много добре на продукта. Някои смятат, че основната цел (държане на въжета и кабели) и капкообразната форма показват надеждност.
  • Шлемът символизира победата. Такива морски гривни се дават на мъже лидери, свободолюбиви хора. Те носят късмет на собственика си, помагат му да постигне целите си и го предпазват от измама.
  • Морските възли са прости, сложни и дори двойни. Всички те носят значението на надеждност, безопасност, здраве и щастие. Такива са морските гривни с шнур. Цветът играе важна роля при тях. Затова при избора на аксесоар за ръката трябва да се има предвид и цветовата гама.

Нашият екип добави и един много важен и силен талисман, който е познат на всички вас като символ на късмет - подковата. Има го на всяка декорация и служи като оригинална закопчалка.

Какви гривни за мъже предлага Mistone.ua

В асортимента на онлайн магазин за бижута Mistone.ua се предлагат само най-добрите дизайнерски мъжки модели гривни. Като материали се използват текстил или кожа.

Първият има здравина, устойчивост на износване, защитен е от разтягане и ултравиолетова светлина, благодарение на което цветът не избледнява, а самият продукт остава в оригиналната си форма в продължение на много години. С тях можете да плувате в морска и прясна вода, да се разхождате под жаркото лятно слънце. Тя ще остане същата, както сте я купили.

Кожените имат и специална устойчивост на износване. Но не е препоръчително да ги мокрите, тъй като кожата ще се издуе и след няколко такива манипулации може да загуби външния си вид. Иначе са безупречни!

Вижте сами. Отидете в каталога и изберете модела, който харесвате. Ако имате въпроси, звъннете или пишете. Ще се радваме да Ви посъветваме и помогнем с Вашия избор.

Latest Blog Posts